Дома > Вести > Вести од компанијата

Кои се додатоците за тоалетни седишта?

2023-06-19

Тоалетното седиште е неопходен додаток за тоалетот. Откако ќе се постави капакот на тоалетот, може да избегне паѓање во тоалетот за да предизвика затнување и да ги изолира мирисите и непријатните мириси. Капакот на тоалетот треба да се инсталира посебно. Откако инсталиравме и поправивме некои додатоци, капакот на тоалетот може да се отвора и затвора по желба. Значи, кои се додатоците за капакот на тоалетот?




1. Кои се додатоците за тоалетни седишта?

Постојат два типа на тоалетни седишта, обични и паметни. Обичните додатоци за тоалетното седиште вклучуваат завртки, завртки за проширување, завртки, држачи, гума, синџири од нерѓосувачки челик итн. Паметните додатоци за капакот на тоалетот вклучуваат: завртки, завртки за проширување, завртки, плочи за прицврстување на основата, маици, филтри, црева за довод на вода, гума, далечински управувач контроли и сл. При изборот на тоалетно седиште, внимавајте дали надворешното пакување го покажува датумот на фабриката и дали е чисто и комплетно; потоа измерете дали е тежок, а не лесен; проверете дали изгледот на производот има бруси, пукнатини, мириси итн.

2. Каде се продаваат додатоците за тоалетни седишта?

Приборот за капакот на тоалетот лесно се губи. Она што треба да се замени се прицврстувачките завртки и прицврстувачите. Генерално се продава во продавници за санитарна опрема, продавници за санитарна опрема, продавници за хардвер, пазари за градежни материјали и други места. Xiamen Leifeng Hardware Spring Co., Ltd. е специјализирана за производство на делови за поправка на тоалет повеќе од 20 години, а ние можеме да ви обезбедиме професионални услуги.

3. Како да ја монтирате завртката за капакот на тоалетот?

Прво измерете ја должината, ширината, растојанието на отворот за вградување и другите спецификации на тоалетот, а потоа купете соодветен капак за тоалет. Потоа пронајдете ја специфичната положба на навртката, пронајдете го клучот за олабавување и потоа заменете го ново купениот капак. Овде треба да се забележи дека некои завртки не се лесно да се најдат, дури и во меѓуслојот. Можете да ги одвртите сите видливи завртки, ако сè уште не можете да ги отстраните, треба двапати да проверите дали има одвртени завртки кои не се видливи.

Ако имате какви било прашања, ве молиме слободно контактирајте со нас
Пошта: Sivia@leifenghardware.com
Whatsapp: +86 189 0022 8746

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept